skip to Main Content

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over onze veranda´s en werkzijze.

Heeft u een andere vraag? Bel me op 06-16 55 47 92 of stel uw vraag per email:

Welke keuzes heb ik bij een veranda ?

Bekijk de pagina´s in het menu onder “Veranda” om een indruk te krijgen van de vele keuzemogelijkheden die er voor u bestaan. Ook op onze pagina Impressie kunt u inspiratie opdoen. Heeft u een andere wens? Vraag het ons!

Wordt het donker in huis als ik een veranda plaats ?

Nee, wij kunnen veel licht behouden d.m.v. onze lichtstraten uit eigen fabriek.

Hoe lang zijn jullie op locatie aan het bouwen ?

Het plaatsen van uw veranda neemt gemiddeld nog geen twee dagen in beslag.

Op de eerste dag wordt de veranda geplaatst. Dat wil zeggen dat de houten constructie zoals die in de werkplaats is gemaakt, wordt opgebouwd.

Op de tweede dag vindt de afwerking plaats. Dan komen de dakdekker en loodgieter. Standaard zijn onze veranda’s uitgerust met bitumineuze dakdekking met isolatie. Dat heeft onder andere als voordeel dat uw veranda van bovenaf thermisch is geïsoleerd (warm dak), zodat u nooit last heeft van condens.

Moet ik een omgevingsvergunning aanvragen ?

Nee, meestal niet. Over het algemeen kunt u de veranda vergunningsvrij bouwen. U kunt dat echter heel eenvoudig controleren op de website van het Omgevingsloket. Als u daar met uw DigiD inlogt, ziet u heel snel of u melding- of vergunningplichtig bent.

Hoe duur is een veranda ?

Hoe duur is een auto? Er zit heel veel kwaliteitsverschil tussen de ene of andere veranda. De prijs van de veranda hangt dus sterk af van uw wensen. Het mag duidelijk zijn: een klassieke veranda is duurder dan een aluminium aanbouwveranda. In ons segment echter zijn wij relatief voordelig.

Wij hebben ons gespecialiseerd in veranda’s en daar zelfs een unieke techniek van bouwen in ontwikkeld die het mogelijk maakt een veranda binnen twee dagen te plaatsen en af te werken. Kortom: wij kunnen snel en efficiënt werken. En dat levert u een fikse besparing op de arbeidskosten.

Moet ik de veranda zelf nog schilderen ?

Nee, uw veranda wordt standaard met drie lagen industriële lak opgeleverd en geplaatst. Dat maakt uw veranda bestand tegen het Nederlandse klimaat. De veranda moet wel nog een keer afgelakt worden, maar ook dat kunnen wij desgewenst voor u verzorgen.

Wat voor hout gebruiken jullie?

Wij gebruiken vrijwel uitsluitend massief en duurzaam geproduceerd hout dat het predicaat FSC of PEFC draagt. Op al het hout zit sowieso tien jaar garantie.

Hebben jullie foto´s van projecten om inspiratie op te doen ?

Bekijk onze impressie pagina om een breed scala aan voorbeelden te bekijken van houten veranda´s, lichtstraten, tuinkamers en carports.

Maken jullie gebruik van duurzame materialen?

Wij hebben vanzelfsprekend een verantwoordelijk naar u. Wij gaan met u de verplichting aan dat we een goed product leveren. Dat we nakomen wat we hebben afgesproken. Tegen de voorwaarden zoals we die zijn overeengekomen. Die verplichtingen komen wij na. Klaar.

Maar we hebben nog een verantwoordelijkheid: naar het milieu. Duurzaam materiaalgebruik vinden we belangrijk. Wij zijn de natuur dankbaar voor het materiaal dat zij ons levert. Dat laten we blijken door uitsluitend duurzaam geproduceerd hout te gebruiken, dat FSC keurmerk bevat of PEFC gecertificeerd is.

Back To Top